Monday, 1 September 2014

During Last "Raya"


Setelah sekian lama ku biarkan blog ini sepi tanpa cerita,maka berakhirlah kesepian nya di sini.

cerita utk hari ni ialah pasal yg raya yg dh lepas. ye mmg dh habis raya tapi kenangan masih segar di ingatan. masa raya lah kita merapatkan hubungan silaturrahim antara satu sama lain. 

Kenangan raya bersama seluruh ahli keluarga yg kite dh lama x jumpe sbb x de mase. ye masing2 sgt sibuk dgn belajar kerja dan lain2. bila raya la kite jumpe n borak sampai x ingat dunia. *bukan lupe semua ok*

jadi di sini saya nk kongsikan gmbar yg kian berhabuk dlm lappy ni di sini. 

Nah ! My big Family Photo ~




Caption : Ni sume family belah ibu.

Terseerlah kegembiraan di wajah masing2. Raya pertama di kampung. Setelah bermaafan dan mengutip duit raya antara satu sama lain kite ber'selfie' . 

Yeah ! that's it. My grandma and her son n daughter. also all her grandchild. ramai kan ! but ni cuma sebahagian sahaja. ada lagi yg blom sampai. wait nah ! gmbar mereka akan menyusul skjap je lagi.

Like usual lepas bermaafan,ber'selfie', kite mkn satu family and then 'baraan' ke rumah sedara mara yg lain. kata org yg tua dilawati n dihormati *klu salah x tau*

ops ! lupe plak nk tunjuk  foto my family je.*ayat over~

This is my lovely family~




Caption : Just us one family.

Yeah itu dia keluarga saya yg terdiri daripada nenek,ayah,ibu dan 7 org beradik saya. Kami sgt bahagia~ bahagia kan. nmpak i yg makin berisi tu.hahaha.*ok don't mention about it*

Masing2 dgn perangai tersendiri. semua x jumpe bila hari biasa sbb ade yg pegi sekolah, kerja n belajar jauh dari rumah*x jauh mana pon*

time2 mcm ni la kite gather one family and ber'selfie' utk kenangan bila dh tua. :)

nnti dh kawin sume duduk jauh. *lambat lagi kawin nye*

Next is  me n my cousin.










tu dia cousin saya tapi ni pon bkan semua k. ni mane yg sempat jumpe n berselfie je. ingat selalu ke kami jumpe. x pon, ade yg setahun sekali baru jumpe. ade yg kadang2, ade yg jarang2 jumpe.*mcm ayat cter p.ramlee plak*

mereka sume lah teman bermain sewaktu kecil. main masak2, kejar2 n bnyak lagi.

Sampai di sini shj perkongsian raya kita. klu slah silap kata atau typo harap di maafkan.

Assalamualaikum w.b.t :)






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...