Saturday, 21 December 2013

Kehidupan Baru Bermula !

           

                             Dah lama x tulis ape2 cter kat blog kan ! sebenarnya malas nk post n x tau nak cter pasal ape. :) Nampak x tajuk kat atas tu ! KEHIDUPAN BARU BERMULA ! maksudnye kehidupan aq yang baru setelah bergelar pelajar kolej.. sebenarnya muke ni (▰˘◡˘▰) nak sgt2 masuk UITM tapi x dpat. .mungkin x de rezeki kan.. lagipon kos yg aq nk tu 'mungkin' dah penuh.. so aq bawalah diri ke KOLEJ ISLAM ANTARABANGSA di Jalan Batu Muda, Batu caves *ni alamat sebenarnye sbb org selalu ckp dkt GOMBAK je kan*




                Mase first time aq sampai sane utk mendaftar rase aneh sgt.. almaklum la tempat baru kan.. dgn keadaan sesak kerana yang mendaftar jumlahnya 800 orang.. fuhhh ! penat kot nak beratur panjang.. aq masuk sini pon melalui kakak sedara aq..dye mmg belajar kat sini.. so aq pon contact dye utk masuk sini..dye lah yang tlg 'mempercepatkan' proses pendaftaran aq yg lambat tuh..brg2 keperluan sume dh dibawa oleh ibuku ke ASRAMA PUTERI DESA VIEW yang berdekatan dgn kolej..*brg dh masuk bilik tapi org nyer x sampai2 lagi*



            Asrama ni mmg lah kurang selesa berbanding di rumah tapi mmg boleh dijadikan tempat berteduh la.. asrama ni sering kali digelar gua kerana 'line' maxis sgt la lembab ! habis je pendaftaran aq pegi mkn dulu sbb dari pagi x sarapan.. habis je mkn terus bertolak ke asrama yang 'jauh' sgt tuhh... sampai asrama aq terus masuk ke bilik aq yg bernombor '116'.. bilik tu sgt la sunyi sbb x de org.. penghuni yang lain sudah balik kerumah kerana masa tu tgh cuti sem..

            Aq pon kemas la brg2 masuk dlm loker sambil di temani ibu yang belom balik lagi.. habis kemas2 sume beberapa jam kemudian ibu pon nak balik.. aq pon terasa sgt la bersedih kerana akan berpisah dgn ibu yang tercinta *sedih sgt time ni* ..
 
                   Lepas ibu ngan ayah balik aq pon menyendiri la dlm bilik.. aq tido pastu bangun balik.. bnyak kali aq wat mcm tu sbb mlm lambat sgt..kakak sedara aq pon duk kat asrama tu jgak.. dye sibuuk sgt uruskan intake baru mase tu.. so aq wat hal sendiri jela..bile mlm aq diberitahu sama ada nk tukar bilik lain atau nk duk bilik tu.. so aq wat keputusan utk tukar bilik sbb bilik yg aq duduk ni mmg sunyi yg teramat sgt.. 

                  Aq pon masuk la ke bilik baru yg bernombor '108' dan berjumpa dgn org baru di bilik tu.. semua kat bilik tu tua setahun dari aq tapi aq x panggil dorang kakak pon *kejam kan* hahaha..penghuni bilik 108 ni ialah EMY,IKA BAYERN,IKA ZULAIKHA ..aq mule2 senyap je sbb x kenal dorang lagi.. mase ni Ika Zulaikha x balik lagi.. aq x tau budak yg bernama Ika Zulaikha ni jenis yg mcm mne... so aq teruskan hidup tanpa roommate yg x berapa nk ckup ni..

                  Mase mule2 masuk aq boleh dikira 'rapat' la jugak dgn EMY ni sbb kitorang same intake..pegi kolej same2.. balik same2,mkn kat kafe pon same2..tapi itu semua 'dulu' sbb bile kwan ngan dye lame2 dye jadi lain.. *lain mcm mne tu x perlu diberitahu*..aq terus jadi x rapat ngan dye.. aq rapat dgn Ika Bayern n Ika Zulaikha je..klu budak Ika Zulaikha ni selalu je jadi peneman aq utk ke GIANT..huhu*kaki giant ni* 

                 Sekarang dh masuk sem ke 2 aq disini.. setiap minggu aq balik kerumah ku syurgaku kerana aq mmg x boleh jauh dhn family aq..aq ni cepat rindu kat dorang..dekat kolej pon aq dpat kwan baru iaitu ADILAH,FIZA,AISYAH dan ramai lagi.. tapi Aisyah dh pegi belajar kat tempat lain.. rindu sgt kat dye,last jumpe dye sebelum cuti sem..masuk sem baru langsung x jumpe sbb dye dh dtg kolej.. dye ade dtg kolej tapi aq x sempat nk jumpe dye sbb aq busy ade klas..

                 Inilah cerita yang dijadikan kenangan bila kehidupan sebagai pelajar baru bermula..aq juga baru mengenali erti kesusahan dan lain2..sampai sini sajelah yang aq nk cerita.. mungkin nanti aku akan sambung di episod lain... (。◕‿◕。)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...