Saturday, 25 February 2012

boys over flower songs..

 
saye suke sume lagu ni..hehe



saya suke saya suke !!



saya suke saya suke !!



saya suke saya suke !!



saya suke saya suke !!

cartoon comel

 
suke x tgk cartoon ni...


 














hope korang enjoy k tgk video kartun comel ni..klu x boley tgk kat sini pegi tgk kt youtube la ye..hehe

Sunday, 19 February 2012

vanilla coklat~


sekian lama aq x post di blog yg x comel n x cute ni skrg bru nk post something...nk tau x pasal ape..cube teka..haha..aq a.k.a saya nk post pasal cerita yg agak popular di TV3 iaitu pada  hari selasa jam 9 mlm..cerita nyer ialah "vanilla coklat"..dan pelakon utama nye ialah aiman hakim ridza a.k.a amir asyraf dan izzara aishah a.k.a zara aishah...


Kisah bermula mengenai seorang pelajar perempuan bernama Zara 19 tahun( lakonan Izara Aishah) dan pelajar lelaki Aamir (lakonan Aiman Mentor) 20 tahun yang belajar di sebuah kolej yang sama, malangnya mereka berdua ni saling benci membenci dan sudah ada kekasih masing -masing.
Aamir selalu mengusik Zara kerana Zara seorang pelajar cemerlang di kolej, Zara membenci Aamir kerana baginya Aamir seorang kaki perempuan.
Liana, rakan sekelas Zara yang gedik dan mengada-ngada menganggap kononnya Aamir adalah hak miliknya. Liana (Nabila Daly) sentiasa berkepit dengan Aamir supaya semua orang melihat mereka benar-benar bercinta. Berbeza dengan Zara, Liana seorang wanita yang lemah lembut namun semua itu dibuat-buat kerana dia sememangnya bercita-cita ingin berkahwin dengan anak orang kaya. Zara mempunyai kekasih hati iaitu Kamal, yang dikenalinya sejak sekolah menengah lagi.
Ibu bapa Zara, Dr. Ungku Musa dan isteri tidak menyukai Kamal, begitu juga ibu bapa Aamir, Datuk Ahmad dan Datin Dalila yang kurang menggemari sikap Liana kerana tidak menghormati orang tua. Suatu hari, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang untuk menyatukan anak mereka.
Seperti berbezanya Vanila dan Coklat, begitulah sukarnya untuk menyatukan Zara dan Aamir. Pelbagai usaha dilakukan oleh ibu bapa mereka agar mereka bersetuju untuk berkahwin sehingga Datuk Ahmad terpaksa berpura-pura diserang sakit jantung dan permintaan terakhirnya ialah ingin melihat Zara dan Aamir disatukan. Akhirnya, Aamir akur dan bersetuju.
Walaupun telah berkahwin, Zara dan Aamir tetap hidup berasingan. Zara telah memberi syarat yang harus dipatuhi oleh Aamir. Menyedari situasi ini, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang sebuah percutian bulan madu untuk Zara dan Aamir. Mereka berdua tidak membantah namun pelbagai alasan diberikan untuk tidak berbulan madu di luar negara dan hanya memilih Cameron Highlands sebagai destinasi pertama mereka. Masih tiada kemesraan di antara mereka.
Zara dan Aamir meneruskan pengajian mereka seperti biasa, Kamal (Iqram Dinzly) pula tiap-tiap hari menghasut Zara, jika dia masih bersama Aamir, dia tidak akan bahagia kerana perangai Aamir yang teruk. Suatu hari, satu pergaduhan besar berlaku di antara Zara dengan Aamir sehingga Aamir meninggalkan Zara keseorangan di tepi jalan ketika hujan. Zara menghalau Aamir keluar dari rumah kerana dia terpedaya dengan kata-kata Kamal. Apabila Zara membuka pintu, dia melihat Aamir telahpun pengsan. Sebenarnya Aamir tidak makan satu hari kerana dia berjanji untuk makan bersama Zara.
Dari saat itu, Zara dihantui rasa serba salah dan mula menunjukkan naluri seorang isteri. Dia mula menyedari perkahwinan bukanlah perkara main-main. Tiba cuti semester, Zara dan Aamir pergi ke Genting Highlands untuk meluang masa bersama. Masing-masing malu apabila salah seorang cuba bersikap romantik dan manja. Aamir mengakui dia telah jatuh cinta pada Zara sejak dari hari mereka dinikahkan. Buat pertama kali mereka tidur seperti pasangan suami isteri yang lain.
Zara dan Aamir tidak sabar ingin pulang ke Kuala Lumpur untuk memberitahu keluarga mereka bahawa mereka ingin meneruskan perkahwinan ini. Sebuah majlis diatur oleh ibu bapa Zara dan Aamir untuk meraikan berita gembira ini. Kamal dan Liana turut dijemput untuk hadir ke majlis tersebut. Mereka berdua telah merancang sesuatu untuk memisahkan Zara dan Aamir.
Pada hari majlis tersebut dijadualkan berlangsung, pelan jahat Kamal dan Liana untuk mengenakan Aamir berjaya. Dr. Ungku Musa mengamuk. Dia menyangka Aamir membuat onar dengan Liana dan terus memukul Aamir. Datuk Ahmad cuba menenangkan Dr. Ungku Musa daripada terus membelasah anaknya kerana menurutnya, kita tidak tahu perkara sebenar yang terjadi antara Liana dan Aamir. Dr. Ungku Musa menarik tangan Zara dan memutuskan hubungan antara Aamir dan Zara.
Sejak kejadian tersebut, hubungan Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad renggang. Bagi Zara, dia mempercayai suaminya kerana dia mengenali perangai Liana. Bagaimana Zara dan Aamir ingin memulihkan hubungan keluarga mereka? Apakah rancangan seterusnya Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad selepas masing-masing bermusuh? Apa pula strategi Kamal dan Liana untuk memenangi hati keluarga kekasih mereka?
Saksikan barisan pelakon, Izara Aishah, Aiman Hakim Ridza (Mentor 5), Iqram Dinzly, Nabila Daly, Arash Mohd, Emma Akma, Zuhairi, Liza Abdullah di dalam Vanila Coklat,
sweet kan dorg ni...huhu..i like i like i like sgt..
ok done pasal "vanilla coklat"see you di post seterusnya...

bestfriend~




ary ni nk cter psal friend je..bkan bestfriend tau..gmba kt atas t tipu je..huhu..aq ade rmai kwan..antaranya ialah arina ,zalika, mustika, syafiqah, atikah ,syarah ...dorg ni la kwan aq bile sdih dan gembira..otak kite org ni sume gile2 sikit..walaupun kdang2 aq pling giler..haha..aq ngan mustika,atikah,syarah, n syafiqah je same klas..zalika x..tpi dye pon kwan aq k...arina telah lama meninggal kan aq dan rakan2 yg lain..dye tlah berpindah ke SMK Bukit Sentosa beberapa thun yg lalu..walau pun aq msih bersdih dgn kehilangan dye tapi aq tetap meneruskan hidup bersama rakan2 yg lain...haha (ayat x bleh blah kan)..kite org selalu berborak bersama n kdang2 smpai x ingat dunia..pas t ingat blik k..hehe..

k la nk update post lain plak la..bye2..

Saturday, 11 February 2012

~GaMbAr PeMaIn BoLa SePaK mALAySiA~


korg sume mesti knal dorg2 ni kan...

                                                         













pnat tau aq cari n upload gmbar2 ni...huhu
hope korg suke la tgk gmbar2 dorg ni...^_^

~KoReA~


knal x gmba laki2 kat bwah ni...?










ni sume gmba pakwe aq la..haha
skrg ni rmai kwan2 aq yg mnat korea ni..aish!!
aq x mnat sgt la korea2 ni..aq cume mnat mamat2 ensem kat atas t je...
nsib baik dorg ensem..klu x ensem lgi la x mnat...haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...